Info o podujatí
12. marec
Štát sa rozhýbal, uvidíme kam zájde
Štát po dlhom čase vypočul požiadavky sektora. Máme rekreačné poukazy pre zamestnancov väčších firiem a DPH za ubytovacie služby zníženú na polovicu. Pocítil už cestovný ruch vplyv týchto zmien? Aké ďalšie kroky hotely a reštaurácie očakávajú? Jednoduchšie zamestnávanie cudzincov, jasné pravidlá pre zdieľanú ekonomiku, čo prinesú e-kasy…? A čo očakáva štát? Celkom isto podporu legálnej zamestnanosti aj pri vyššej minimálnej mzde, väčšiu daňovú transparentnosť… A čo ešte?
Okrúhly stôl
Zástupcovia ministerstva dopravy a výstavby, financií, Zväzu hotelov a reštaurácií Slovenska a ďalší významní hráči v hotelovom biznise
Ponúknite viac ako štandard
HORECA napriek náporu technológií zostáva biznisom ľudí pre ľudí. Dôležité je, aby každý hosť odišiel spokojný, s pocitom, že dostal toľko, ako očakával. A lepšie je, ak získa aj ďalšiu pridanú hodnotu, ktorou sa hotel odlišuje od ostatných. Aké sú moderné trendy, ktoré pri ekonomickej udržateľnosti dokážu hosťom ponúknuť viac, ako je štandard? Inšpirujte sa príkladmi, ktoré sa ukázali ako mimoriadne úspešné.
Ekologické hotely
Biznis šetrný k životnému prostrediu bude priťahovať čoraz viac hostí. Ekologický prístup je zároveň ekonomicky výhodný, pretože okrem dobrého imidžu prináša reálne úspory energií a materiálu.
Hotely pre rodiny
Existujú hotely, kde rodiny s malými deťmi príliš nevítajú, uprednostňujú pokoj a intimitu pre svojich hostí. Naopak, mnohé v nich vidia dôležitú cieľovú skupinu, ktorá sa stále rozrastá a je ekonomicky silná. Pochopili, že ak sú v hoteli spokojné deti, sú spokojní aj rodičia. Ako to dosiahnuť?
Miestna gastronómia
Využívate v kuchyni hotela a reštaurácie lokálne potraviny a potraviny od malých farmárov? Aké sú za a proti? Môže to byť vôbec efektívne?
Hviezda večera
Zoltan Kecskemethy, general manager, Aria Hotel Budapešť, sieť Library Hotels Collection
Luxusný boutique hotel Aria v Budapešti označil vlani portál TripAdvisor za najlepší hotel na svete. Čo je základom tohto výnimočného úspechu?
TREND TOP reštaurácie a hotely 2019
Slávnostné vyhlásenie a odovzdanie ocenení najlepším reštauráciám, hotelom a penziónom, šéfkuchárom a someliérom za rok 2019.
13. marec
Kto brzdí biznis? Ľudia alebo manažéri?
Najdôležitejší produkt, ktorý hotel ponúka, je kvalita ľudí, ktorí v ňom pracujú. Môže mať v hoteli všetko tip-top, ak nemá stály a kvalitný personál, bojuje s problémami. Atmosféru hotela určuje pozitívny prístup a ten by mal vychádzať od riaditeľa a majiteľa zariadenia. Zamestnanci sa väčšinou správajú k hosťom tak, ako sa správajú riaditeľ a majiteľ k zamestnancom. Ako byť dobrým zamestnávateľom? Ako sa presadiť v konkurencii ostatných a získať tých správnych zamestnancov?
Dane a rekreačné poukazy
Od začiatku roka máme príspevok na rekreáciu zamestnancov a DPH za ubytovacie služby zníženú na polovicu. To je dobrá správa pre hotelierov, hoci na druhej strane zvýšila sa minimálna mzda a v budúcom roku možno porastie na šesťsto eur. Štát za svoju ústretovosť zároveň očakáva vyššiu daňovú transparentnosť, čo sa v polovici roka prejaví aj v zavedení eKás.
Technológie nie sú nepriateľ
Podľa analýz existuje len 0,4-percentná pravdepodobnosť, že riaditeľa hotela v budúcnosti nahradí umelá inteligencia. Napriek tomu je dobré mať po ruke chytré systémy a fandiť novým technológiám. Sú výborným pomocníkom pri manažovaní aj v marketingu. Sociálne siete nás pohltili a ponúkli skvelú možnosť za málo peňazí sa zviditeľniť. Ktoré nástroje sú dnes najefektívnejšie a ako ich využiť v prospech biznisu?
Bližšie info:
Nina Dzedzinová
nina.dzedzinova@newsandmedia.sk (02) 3213 1212
Program
12. marec | |
---|---|
12.00 - 13.00 H | REGISTRÁCIA ÚČASTNÍKOV A KÁVA S TÝŽDENNÍKOM TREND |
13.00 – 14.15 H | Štát sa rozhýbal, uvidíme kam zájde Čísla neklamú. Analýza incomingového turizmu Okrúhly stôl Moderujú: Jarmila Horváthová, Ľubomír Jurina, týždenník TREND |
14.15 - 14.45 H | PRESTÁVKA |
14.45 - 16.30 H | Ponúknite viac ako štandard Ekologické hotely Hotely pre rodiny Hotely pre dospelých Miestna gastronómia Moderuje: Jarmila Horváthová, týždenník TREND |
16.30 - 16.45 H | PRESTÁVKA |
16.45 - 17.45 H | Príbehy úspešných Luxusná košická kaviareň Slávia láka návštevníkov svojou neopakovateľnou atmosférou od roku 1900. Jej nový príbeh sa začal písať po kompletnej rekonštrukcii. Luxusný boutique hotel Aria v Budapešti označil vlani portál TripAdvisor za najlepší hotel na svete. Čo je základom tohto výnimočného úspechu? Moderuje: Branislav Benčat, šéfredaktor týždenníka TREND |
19.30 - 24.00 H | TREND TOP reštaurácie a hotely 2019 Slávnostné odovzdávanie ocenení najlepším reštauráciám, hotelom a penziónom, šéfkuchárom a somelierom
|
13. marec | |
8.30 - 9.30 H | REGISTRÁCIA ÚČASTNÍKOV A KÁVA S TÝŽDENNÍKOM TREND |
9.30 - 10.30 H | Kto brzdí biznis? Ľudia alebo manažéri? Panelová diskusia Pavel Hlinka, nestor českého hotelierstva, vedúci sekcie pre vzdelávanie Asociácie hotelov a reštaurácií ČR Reputačný manažment Sú cudzinci riešením pracovnej krízy? Moderuje: Iveta Pupišová, konzultant, Ľubomír Jurina, týždenník TREND |
10.30 - 10.45 H | PRESTÁVKA |
10.45 - 12.00 H | Nové dane a rekreačné poukazy Rekreačné poukazy z pohľadu hoteliera Zavedenia e-kasy. Výhody a úskalia Moderuje: Ľubomír Jurina, týždenník TREND |
12.00 - 12.15 H | PRESTÁVKA |
12.15 - 13.30 H | Technológie nie sú nepriateľ IT riešenia Digitálny asistent pre hostí a pomocník pre hotelový personál Martin Slivka, Director of Sales and Marketing, Wellnes Hotel Patince Sociálne siete a marketing Moderuje: Róbert Tóth, General Manager, Radisson Blu Carlton Hotel |
13.00 - 14.00 H | OBED |
Program ENG
12 March | |
---|---|
13.00 – 14.15 H | The State took finally action, we’ll see how much it will help Roundtable |
14.15 - 14.45 H | COFFEE BREAK |
14.45 – 16.30 H | Let’s offer more than the standard Environmentally friendly hotels Family hotels Hotels for adults Local gastronomy |
16.30 - 16.45 H | COFFEE BREAK |
16.45 – 17.45 H | Success stories Luxury Košice café Slávia has been luring its visitors with a unique atmosphere since 1900. It started a new story after a complete reconstruction. Last year, the luxury boutique hotel Aria in Budapest was labeled by TripAdvisor the best hotel worldwide. What’s behind this exceptional success? |
19.30 – 24.00 H | TREND TOP Restaurants and Hotels 2019 Award giving ceremony to best restaurants, hotels and pensions, chefs and sommeliers |
13 March | |
09.30 – 11.00 H | Who is halting business? People or managers? Pavel Hlinka, founder of the Czech hotel industry, head of the training section, Association of Hotels and Restaurants of the Czech Republic Are foreigners a solution for the labor crisis? |
11.00 - 11.30 H | COFFEE BREAK |
11.30 – 13.00 H | Technologies are not an enemy IT solutions Social networks and marketing |
13.00 - 14.00 H | LUNCH |
Sociálne siete